Köpek Taşıma Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek taşıma işlemi tahmin ettiğiniz üzere zor ve stresli bir iştir. Bu sebeple sizlere yardımcı olabilmek için misafirlerimizden edindiğimiz tecrübelerimizi aşağıda listeledik.

Köpek Taşıma – Seyahat Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  • Köpek taşıma işlemi esnasında ilk olarak minik dostumuz ile uçak yolculuğu yapacaksak, internet sayfalarını ziyaret ederek uçuş için evcil hayvan kabul edip etmediklerini ve ediyorlar ise nelere dikkat etmemiz gerektiğini sormalıyız.
  • Pet Taşıma firması minik dostunuzun sizinle birlikte kabinde seyahat etmesine izin veriyor mu? Bunun için ekstra bir  rezervasyona gerek var mı?
  • Pet Taşıma firması özel ölçüleri ve/veya şekli olan bir taşıma kafesi istiyor mu? Taşıma kafesinin ölçü ve özellikleri ne olmalı? Eğer ağırlık sınırlandırılması var ise minik dostumuz ile kafesin toplam ağırlığı ne kadar olmalı?
  • Eğer minik dostunuzun kabin içinde uçuşuna izin verilmiyor ise, bagaj bölümünde taşıma için istenenler neler? Bu konuda herhangi bir kısıtlama yada kural var mı?
  • İster karayolu, ister havayolu yada tren yolculuğu olsun, köpek taşıma işlemi esnasında minik dostlarımız farklı bir ortama girecekleri için yeterince stresli olacaklardır. Bu stresi azaltmak için en sevdiği oyuncağını veya üzerinde yatmaktan keyif aldığı minik minderi yanımıza almalıyız. Eğer kafesimiz bunun için müsait ise transfer boyunca oyuncağın yanında olması onu rahatlatacaktır.
  • Minik dostumuzun seyahat esnasında içinde kalacağı taşıma kafesine alışması onu stresten uzak tutacaktır. Bugüne kadar sadece hekimine gitmek için içine girdiği kafesin onun için yeterince ağrılı tecrübeler ile dolu olduğunu unutmayın. İlk olarak taşıma kafesini evin içinde onun sıklıkla kullandığı bölümlerden birine yerleştirin. Evdeki diğer mobilya ve eşyalardan biri olmasını sağlayın. İçine yatak veya sevdiği oyuncakları koyarak daha kolay alışmasını sağlayabilirsiniz.

* Yapacağımız küçük seyahatler ile minik dostumuzu araç tutup tutmadığını veya ne tür tepkiler vereceğini görmemize yardımcı olacaktır.

  • Seyahat öncesinde Veteriner Hekimi’ne yapılacak bir ziyaret ve kontroller hem onun sağlık açısından bu yolculuğu hazır olup olmadığını görmemizi sağlayacak, hem de tatilimiz de ve seyahatimizde istenmeyen sürprizlerin olmasını engelleyecektir. Ayrıca pek çok havayolu firmasının uçuş öncesinde Veteriner Hekimi’nden alınmış Uçmasında Sağlık Açısından Problem Olmadığını belirten sağlık raporu istendiği unutulmamalıdır.
  • Seyahatten 3-4 saat öncesinden itibaren minik dostumuzun mama tüketimini engellemeliyiz. Seyahate dolu bir mide ile çıkmasına izin vermemeliyiz. Bu şekilde hem yolculuk stresi ve araç tutmasına bağlı kusma gibi problemlerin önüne geçebilir hem de şişkin bir midenin vereceği rahatsızlığı engellemiş olabiliriz. Yine de sizlere en doğru bilgiyi minik dostunuzu uzun zamandır takip eden ve onu tanıyan Veteriner Hekiminiz verecektir.
  • Gerekli olduğunda veya acil durumda size ulaşılabilmesi için kafesin üzerine iletişim bilgilerinizi yazmayı unutmayınız.
  • Bazı uçuşlarda kabin içinde minik dostumuz ile seyahat etmek için erken rezervasyon yaptırmak gerekebilir. Havayolu firmaları ile görüşmeyi unutmayın.
  • Her ne kadar minik dostumuz dayanmaya çalışsa da, bazen istenmeyen kazalar şekillenebilir. Bunun önüne geçmek için taşıma kafesi içine eczanelerde satılan hasta altı bezlerinden yerleştirmek olabilecek kazaların sonuçlarını engelleyecektir. Eczane veya Veteriner Hekiminizden hasta altı bezlerinden temin etmeyi unutmayın.
  • Minik dostunuzun seyahat için uygun olup olmadığından emin olun.
  • Gitmeden önce, gideceğiniz bölgedeki Veteriner Kliniklerinin adres ve iletişim bilgilerini öğrenin. Acil bir durumda en yakın veteriner kliniğine ulaşabilmek için gerekli planlamayı yapın.
  • Kendi enerjinizi yüksek tutun, taşıma kafesine ceza evi muamelesi yapmayın. Onun kafesin içine bakmasına ve girmesine izin verin. Hazır olduğunuzu hissettiğinizde kapıyı kapatın. Yanında ve pozitif enerji ile yürüyün. Üzgün davranmayın, “Anne yanında veya Baba Yanında” gibi stresli cümleler onun birşeylerin yanlış gittiğini düşünmesine neden olacaktır.
  • Kafesten siz çıkarmayın, hazır olduğunda kendisi dışarı çıkmalı.
  • Bagaj bölümünde seyahat eden evcil hayvanlar ile ilgili meydana gelen sağlık problemleri ve ölümlerin büyük kısmı aşırı sıcak veya soğuk, yetersiz havalandırma, düşük oksijen gibi nedenlerden ileri gelmektedir. Eğer minik dostumuzun kabinde seyahat etmesine izin verilmedi ise, köpek taşıma öncesi  taşıma ekibine bagaj bölümündeki minik dostumuzu tekrar hatırlatmak olabilecek hata veya istenmeyen durumların önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.

 

Seyahat Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  • Uçuş süresince minik dostumuzu köpek taşıma kafesinden çıkartmamalıyız. Kafesine uzanarak ufak dokunuşlar yapmak onun rahatlaması için yeterli olacaktır.
  • 2-3 saatten uzun uçuşlarda su vermek veya bir parça buz ile oynamasını sağlamak onun için yeterli olacaktır. Buz ile oynarken hem su ihtiyacını karşılayacak hem de can sıkıntısından kurtulacaktır.
  • Araç ile yapılan köpek taşıma esnasında minik dostumuzun ve sürücünün güvenliği için kafes içerisinde veya arka koltukta bağlı olarak seyahate etmesi sürüş güvenliğini sağlayacaktır.
  • Olası kaza durumlarında hava yastıkları açıldıkları andaki basınç ve yönleri nedeni ile minik dostumuza zarar verebilir. Bu nedenle kesinlikle ön koltukta oturmalarına izin verilmemelidir.
  • 2-3 saatte bir verilecek kısa molalar ile hem sürücü hemde minik dostumuz dinlenebilecektir. Molalar esnasında verilecek bir miktar su onun dehidre olmasını engellemeye yardımcı olur. Molalar esnasında yüksek proteinli küçük atıştırmalıklar vermek hem açlığını giderecek hem de kaybettiği enerjiyi yerine koyacaktır.
  • Köpek taşıma süresince minik dostumuzun camlardan dışarı çıkmasına izin verilmemelidir. Yollardaki yabancı cisimler ve rüzgar göz veya kulak problemlerine neden olabilir. Seyahat boyunca camlar kapalı tutulmalıdır.
  • Seyahat süresince araç içi sabit sıcaklıkta 22-25 C aralığında tutulmalıdır.
  • Minik dostumuzun yolculuk esnasında etrafı seyretmesi, bulunduğu bölümün ışık alması onu streste uzak tutacağı gibi, yolculuk süresince dikkatini de dağıtacaktır. Mümkün olduğunca pet kargo, pet taksi,  köpek nakil hizmetleri alırken kapalı panelvan veya ışık almayan bölümlerde seyahat etmemesine özen gösterin. Fakat pikap gibi açık araçlar ile taşımaktan kaçının.

pet kargo pet taksi pet nakil pet transfer

Köpek taşıma esnasında, dostunuz için aracınızdaki en doğru yeri biliyor muzunuz?

  • Köpeğiniz ile yapacağınız araç yolculuklarında ya da pet kargo, köpek nakil, pet taksi gibi hizmetlerde, minik dostumuzun güvenliği için onu sabitlemeli ve araç içinde gezinmesini engellemeliyiz. Bu sayede araç içinde dolaşırken sürücü ve kendisi için sürüş güvenliğini tehlikeye atmasını engelleyebiliriz.
  • Pek çok hayvan araç ile yolculuk yapmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle taşıma kafesi içerisinde yapılacak bir yolculuk hem onların hem de sizin güvenliğinizi sağlayacaktır. Burada önemli olan nokta taşıma kafesinin araç içerisinde sabitlenmesidir. Bu şekilde kafesin kendi etrafında dönmesi veya koltuktan düşmesi ile dostunuzda oluşabilecek yaralanmaların önüne geçilebilir.
  • Belirli aralıklar ile durarak minik dostumuzun hareket etmesine ve ihtiyaçlarını gidermesine izin verin. Fakat asla tasması olmadan araçtan çıkmasına izin vermeyin. Yol kenarları ve otobanlar kazalar için müsait ortamlardır. Unutmayın.
  • Seyahat süresince kendi güvenliğinizi göz ardı etmeyin. Mümkün olduğu sürece bir arkadaş veya aile üyesi ile sürüşü paylaşın. Dinlenme ve yemek gibi zamanlarda onlardan minik dostunuzla ilgilenmesini ve takip etmesini isteyin ve yeterince dinlenin.
  • Asla minik dostunuzu araç içinde yalnız bırakmayın. Dış ortamın ısısı 22 ̊C iken 1 saat içerisinde araç içindeki ısı 40 ̊C ulaşabilir. Dış ortam ısısı 30 ̊C olan bir günde camlar hafif açıkken bile araç içindeki ısı 10 dakika içerisinde 39 ̊C ulaşabilir. Sadece 30 dakika içerisinde araç içindeki ısı 50 ̊C ulaşabilir. Bu ısıya maruz kalan minik dostunuzda dönüşü olmayan organ hasarları oluşabilir veya onu kaybedebilirsiniz.
By |2023-01-08T14:41:16+00:00Şubat 12th, 2015|Uncategorized|2 Comments

2 Comments

  1. Mehmet yıldız 20:37 de 19 Mayıs 2020

    Merhaba pet kargo hizmetiniz hakkında bilgi alabilir miyim? Köpeğimi istanbuldan izmire pet kargo ile göndermek istiyorum?

  2. Cansu Delen 23:52 de 18 Şubat 2022

    Merhaba pet taksi kullanmak istiyoruz. Pet taksi fiyatlarınız hakkında bilgi alaibilir miyiz?

Siz de fikrinizi belirtin